Direct een dakdekker nodig in Leiden? Bel 070 207 5009 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Leiden, hoofdvestiging Den Haag
Een goed onderhouden dak om lekkages te vermijden Redactie, 27 oktober 2023
De Zwart Loodgieters & Dakdekkers helpt u graag bij het inspecteren van uw dak.
Twijfelt u over de conditie van uw dak? Laat uw dak inspecteren door De Zwart Loodgieters & Dakdekkers.

Hoe u ervoor kunt zorgen dat uw dak geen lekkages krijgt

Om lekkages en de daaruit voortvloeiende waterschade te voorkomen, is het belangrijk om uw dak goed te onderhouden. Ernstige problemen kunnen ontstaan door dakpannen die beschadigd zijn, vuil dat zich ophoopt op platte daken en verstopte afvoeren. In deze blog bespreken we enkele stappen om uw dak in goede conditie te houden.

Houd uw dakpannen continu in het oog

Voorkom lekkages door regelmatig uw dakpannen te controleren op schade. Let hierbij op weggewaaide, gebroken of scheve exemplaren. Houd er rekening mee dat beschadigde dakpannen de oorzaak kunnen zijn van houtrot in het dakbeschot en de panlatten, ook als er geen zichtbare lekkages zijn aan de binnenkant van uw huis. Om verdere schade aan uw dak te voorkomen, is het van cruciaal belang om eventuele gebreken aan uw dakpannen direct te laten repareren.

Houd uw platte daken in optimale staat door ze regelmatig schoon te maken

Vuildeeltjes hopen zich op rondom afvoeren en plekken waar het dak enigszins doorzakt op platte daken. De aangekoekte vuildeeltjes kunnen schade toebrengen aan de dakbedekking en zelfs de wortels van planten kunnen schade veroorzaken aan het platte dak. Dit vuil verwijderen is van essentieel belang om verstoppingen te voorkomen en de levensduur van uw dakbedekking te verlengen.

Houd uw dakgoten altijd schoon en in goede staat

Het schoonmaken van dakgoten is essentieel om te voorkomen dat vuil de goten aantast en verstoppingen veroorzaakt. Bij hevige regenbuien kan er water in uw huis terechtkomen doordat de dakgoten overstromen, vooral als u een dakraam bezit. Door uw dakgoten schoon te maken, minimaliseert u het risico op waterschade en zorgt u ervoor dat uw dakafvoersysteem goed werkt.

Het kan voorkomen dat vuil en bladeren de afvoeren en regenpijpen blokkeren, wat kan leiden tot problemen met de riolering en wateraccumulatie op het dak. Bladvangers en bolroosters zijn handige tools om het afvoersysteem vrij te houden van vuil. Het risico op overstromingen van uw dak kan tot een minimum worden beperkt door regelmatige controle en schoonmaak.

Het regelmatig onderhouden van uw dak is van groot belang voor de bescherming van uw huis en de verlenging van de levensduur van uw dakbedekking, wat resulteert in kostenbesparingen op de lange termijn. Bent u op zoek naar tijdsbesparing en gemak? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 070 207 5009 of vraag direct een offerte aan. Bij De Zwart Loodgieters & Dakdekkers kunt u rekenen op professionele dakinspecties en vakkundig dakonderhoud.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5009

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over De Zwart Loodgieters & Dakdekkers

De Zwart Loodgieters- & Dakdekkersbedrijf  is een vertrouwd adres voor al uw loodgieters en dakwerkzaamheden. Ons bedrijf bestaat sinds januari 2012 en is inmiddels uitgegroeid tot een gestaag groeiende onderneming. Wij werken met vakbekwaam personeel en zo heeft ieder lid van ons team zijn eigen specialisatie, daarbij moet u denken aan alles op het gebied van lekkage’s. U wilt natuurlijk het beste resultaat, het is dan ook onze doelstelling om u een totaaloplossing aan te bieden voor de door u verlangde werkzaamheden. Wij streven ernaar om al onze werkzaamheden naar volle tevredenheid uit te voeren.


VCA

Reviews van De Zwart Loodgieters & Dakdekkers

Door P.V
Op 27 februari 2023
10

Heel tevreden. Bedrijf communiceert snel en adequaat. Afspraken worden nagekomen.

Door H.A
Op 19 januari 2023
10

Wij zijn tevreden over het werk dat bij ons is geleverd . snel en provisioneel te werk gegaaan

Door W.P
Op 12 januari 2023
10

reparatie oud dak! Wij hebben een offerte aangevraagd gezien het dak veel lekkages geeft. Omdat het heel druk is hebben ze de tijd gemaakt tijdelijk de lekkages te verhelpen zodra ze aan de grote klus kunnen beginnen.

Door O.O
Op 8 december 2022
6

Probleem was verholpen, maar daarna bij een 2e probleem werd er niet meer opgenomen.

Door E.B
Op 8 december 2022
8
Review heeft geen inhoud
Door E.M.V.D.H.D.K
Op 1 december 2022
8

vriendelijke en betrokken medewerkers, die met veel begrip me geholpen hebben!

Door M
Op 1 december 2022
8

Snel beschikbaar. Goed uitgevoerd.

Door B
Op 11 november 2022
10

Kwamen, keken, en deden het gelijk

Door A
Op 19 oktober 2022
10

Het offertetraject gaat zeer goed. Elke keer weer een snelle reactie op mijn vragen. Men denkt mee en is flexibel. Binnenkort volgt de uitvoering.

Door P.M
Op 7 oktober 2022
10

Reageert al heel snel, doet moeite om de juiste kraan te vinden, houdt heel goed contact, maakt belofte waar. Helemaal top!

Door T
Op 4 oktober 2022
10

Vriendelijk persoon, mooi op tijd en ging niet weg voor de verstopping was verholpen.

Door E
Op 26 september 2022
10

optijd, netjes gewerkt en heel Beleefd ... Alles was okay.

Door D.S
Op 7 juni 2022
8
Review heeft geen inhoud
Door A.R
Op 16 februari 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door E.H
Op 14 mei 2021
10

Snelle en duidelijke aanpak van de problemen. Goede en vriendelijke communicatie. Aanrader!!

Door W.C
Op 6 mei 2021
10

Fijne club - we hadden een noodgeval met de riolering en ze stonden snel op de stoep. Daarna grondig werk geleverd mét een redelijke factuur, ondanks onze nood. Verder hele kundige en aardige kerels. Heel veel dank.

Door H.Z
Op 28 april 2021
10

Ik ben prima geholpen door de Zwart loodgieters, lekkage van het dak is opgelost.

Door J.D.Z
Op 8 april 2021
6

Prima service, telefoon service kan verbeterd worden.

Door E.S
Op 9 april 2020
8

Goede service.uitleg werkzaamheden. Zeker aan te bevelen.